Palvelut » Kurssit

Kurssit


Kaikki kurssit voidaan järjestää lyhyempinä tai pidempinä. Tuntihinta on aina edullisempi, kun kyseessä on pidempi kokonaisuus.
 
All courses/teaching can be held in shorter  or longer periodes of time. Charge rate is allways cheaper if lenght of course is longer, and vise versa. 
 
kurssit ikähaarukat ja ryhmäkoko suositukset:
 
lapset 3-7v.  /  7-12 v. max. 6/10 henk.
Nuoret 12-17v.            max. 12 henk.
Aikuiset yli 15 v.          max. 20 henk.
 


PÄIVÄN KURSSIT 3-6 H


Sekatekniikka

Nukkekurssi, jossa tarkoitus on luoda hyvin mieleikuvituksellinen hahmo. Tekninen toteutus antaa vain rungon tehtävälle nukelle, tekeminen painottuu enemmän visuaaliseen puoleen. Nukkien valmistamisessa voidaan käyttää monenlaisia materiaaleja, muunmuassa kierrätysmateriaaleja.

Kurssi on suunnattu yli 4-vuotiaille. (kuva, Susana Nevado)
 


 

2-3 PÄIVÄN KURSSEJA

Käsi-, Keppinukke ja marionettikurssi.

Kurssin aikana on tarkoitus tehdä nukketeknisesti hieman vaativampi nukke ja opetella miten niitä voisi jatkossa kehittää jatkossakin
 
Ikäsuositus 8-15 vuotiaat ja 15-99 vuotiaat.
 
 

BUNRAKU ACTING WORKSHOP(goes with tabletop puppets too) 2-3 days.

Bunrakuilla -/pöytänukeilla näytteleminen.

Tämä työpaja käsittelee nuken manipulaatiota eritoten. Vaikka kyse on Bunraku tekniikasta, niin silti kurssiin sisältyy mm. harjoituksia objekteilla. Nuket ovat ilmeeltään neutraaleja ja ne on tehty vartavasten tätä kurssia varten. Kurssille osallistujan ei siis tarvitse rakentaa mitään, vaan kaikki on valmiina. Kurssin maksimi osallistuja määrä on 12 henkilöä.

Kurssi sopii näyttelijöille, tanssijoille ja tietenkin myös nukkenäyttelijöille. Usein juuri nukkien liikkeen harjoitteluun jää projektissa kaikkein vähiten aikaa, nyt on mahdollisuus petrata tätäkin osa-aluetta ja saada maksimaalinen ilmaisuvoima nukesta ulos.

Kurssien pituudet sovittavissa. 2-3 päivää.

aapo.repo(at)nukkereaktori.com

Masterclass for puppeteers interested in manipulation especially.

Puppet technique is mainly Bunraku, but on this course we will go throgh some basic techniques in object manipulation. Puppets are ready made and robust. They have been made especially for this course. This is the reason, why they have a neutral appearence. All puppets look alike. There are 4 puppets. So there can be max. 12 participants on this course.

This is good for actors, dancers, and ofcourse puppeteers. Most of cases in puppetplays there is a litle of time for actual manipulation reheasing. This is silly, because most of puppets potential lyes in movement.

Lenght of the course can be adjusted according to need. Min. 3 days.

 

PIDEMMÄT KURSSIT


Bunraku-nuken rakennuksen ABC

Vaativin nukkelaji maailmassa. Jos riittää halua ja intoa ryhtyä tekemään vaativaa nukkea, niin tämä kurssi on sinulle. Nuket suunnitellaan kurssilla ja ne veistetään puusta. Kurssilla on mahdollista ostaa myös työkalut, jotka soveltuvat parhaiten tämän tyyppisten nukkien tekemiseen. Lähestymistapa on autenttinen japanilaistyylinen työskentely. Kaikki vaiheet tehdään käsityönä mahdollisimman tarkasti samalla tavalla, kuin ne olisi tehty 400 vuotta sitten Japanissa.
 
Suositus Ikäraja on 15 vuotiaista ylöspäin. Ryhmän koko max.8 henk.
 
 
 
 

Puuntyöstön ABC

 
Kaiverretaan puinen naamio tai nukenpää. Aloitetaan materiaaliin ja työkaluihin tutustumisella. Suunnitellaan pää tai naamio ja kaiverretaan se puuhun. Huom. voidaan opetella myös työkalujen huoltoa.
 
Ikä suositus on 12 vuotiaista ylöspäin.
 
 
Huom. 2-3 päivän kurssit on pidennettävissä viikon/kuukauden mittaisiksi resurssien ja tarpeen mukaan!