Palvelut

Aapo Repo
44 vuotta
Asuu Fiskarssissa
Nukketeatteritaiteilija
Teatterinukkien rakentaja
Esiintyjä
Kuvaaja ja sisällöntuottaja

Olen harrastanut teatteria 14-vuotiaasta lähtien. Jonkin aikaa harrastettuani päätin, että teen tätä vielä jonain päivänä työkseni. Lahden kansanopiston teatterilinjalla sain oppia myös kehollista ilmaisua, sirkustaidetta sekä valokuvausta. Oma tieni alkoi hahmoittumaan. Opiskelun jälkeen pääsin näyttelijäksi Teatteri Imatraan, jossa sain tehdä monipuolisia rooleja. Siellä tutustuin myös nukketeatteriin Pikku prinssi -näytelmässä. Innostuin välittömästi nukketeatterista ja halusin oppia lisää. Löysin taiteenalan, joka sopi monipuolisen osaamiseni ilmaisuun täydellisesti. Pääsin yhdistämään puusepänopintojeni käsityötaitoja, näyttelemistä, ohjaamista, lavastusta, kehollista ilmaisua sekä äänimaailmojen tekoa. Valmistuin Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta 2007, sitä monipolvista polkua kuljen edelleen, aina uusiin haasteisiin tarttuen ja itseäni haastaen.

KLIKKAA KUVAA, NIIN NÄET KAIKKI ESITYKSET!

Esitykset
Olen saanut työstää myös omia sooloesityksiä joista osassa on ollut ulkopuolinen ohjaaja. Yksin työskentely on haastavaa, mutta myös hyvin palkitsevaa, jos prosessi onnistuu. Se, että pääsee rauhassa kokeilemaan ja tutkimaan ideaa on itsenäisen työskentelyn paras osa. Uskon, että yksin tehdyt projektit ovat kasvattaneet minua taiteilijana parempaan suuntaan. Osaan toimia vahvemmin myös ryhmässä ja ottaa vetovastuuta. Vaikka vapaana taiteilijana on paljon haasteita, se mahdollistaa vahvan oman tyylin rakentamisen.

Tarvitseeko tapahtumasi striimaajaa? Ota yhteyttä.

Covid-19-pandemia on muokannut ihmisten käyttäytymistä jo nyt sen suhteen miten he ovat valmiita kuluttamaan taidetta. Live-lähetykset ja laadukas striimattavan sisällön kysyntä on tullut jäädäkseen. Näiden laitteiden olemassaolo tulee näkymään tavassa, jolla teen omia esityksiä ja työpajoja jatkossakin.

KIINNOSTUITKO, klikkaa kuvia. Pääset katsomaan aihetta tarkemmin.

TYÖRYHMISSÄ TEHDYT TYÖT

Tukkipojat työryhmä, 2016. Puurranko. Teimme esityksen vanhustenhoitolaitokseen tanssija Jukka Ristolaisen kanssa. Olimme tehneet jo aikaisemmin yhden esityksen, Tikkapojat.

2017, hunger, Teater Reflksion, Black box dance theater, Teater katapult.

2019, Pinokkio ’co. Pinokkio-ADDIKTIO


Pinokkio ’co työryhmä, 2019. Pinokkio-addiktio.
Esitys käsittelee peliaddiktiota. Teimme elokuvantekijä Esa Orren kanssa klassikosta modernin version. Mietimme perin pohjin, kuinka saisimme projisoinnit tehtyä ilman, että se tuntuu päälleliimatulta. Samalla pyrimme tekemään siitä mahdollisimman kokonaisvaltaisen. Pinokkio-hahmon tuli voida elää luomassamme digitaalisessa maailmassa. Nuket ja naamiot sekä lavasteen tein perinteisellä tekniikalla puusta. Vastakohtana hyvin erilaiselle digitaaliselle elementille. Bunrakunukke toimii myös todella elävän oloisesti ja sillä saa ilmaistua illuusion ’elävästä puunukesta’.

The Way Back Home oli esitys, joka muutti elämäni taitelijana. Olemme esiintyneet esityksellä ympäri maailmaa. Noilla matkoilla inspiroiduin monesta näkemästäni asiasta. Apurahojen ansiosta olen saanut toteuttaa näitä ideoita omissa projekteissani.

Lisätietoa: https://www.branar.ie/productions#/thewaybackhome/

Romeo & Juliet on viimeisin Teater Refleksionin esitys, jossa olen työskennellyt. Esityksessä on kaksi nukkenäyttelijää ja useita rooleja. Ensi-ilta nähtiin vuoden 2019 Horsens Theater Festivaleilla.

Linkki traileriin:
https://vimeo.com/393902601

Lastenkulttuurin valtionpalkinto on tähän astisen urani suurin ja merkittävin tunnustus. Palkinnon myötä ymmärsin, kuinka paljon ihmiset joille tätä työtä teen oikeasti vaikuttavat siihen, kenelle palkinnot annetaan. Minulle tämä on paljon enemmän kuin palkinto. Se on muistutus siitä, että vaikka puurtaminen on raskasta välilllä, kannattaa vain puskea eteenpäin. Nyt rima on entistä korkeammalla minulle itselleni, koska sitä on juuri nostettu.

KURSSIT!(klikkaa)

 

  1. Animaatiokerho