PINOKKIO-ADDIKTIO

Alkuperäisen sadun pohjalta toteuttamassamme teoksessa Pinokkio on peliaddikti.
Näytelämässä Pinokkiolla, kuten peliaddiktillakin, on taipumus etsiä jännitystä ja oikoteitä omiin tavoitteisiin tavalla, joka pahimmillaan vaatii isojakin henkilökohtaisia uhrauksia. Tällä tiellä myös näytelmämme päähenkilö alkaa toimia omien arvojensa ja lupaustensa vastaisesti kerta toisensa jälkeen. Huolimatta haitoista, jotka kierros kierrokselta käyvät kohtuuttomiksi, Pinokkio toistaa valintojaan, kunnes eräänä päivänä, hän ei enää tunnista peilistä häntä katsovaa hahmoa.

Esityksemme ytimessä on riippuvuuden mekanismin kuvaaminen ja tunnistaminen, mutta myös addiktiosta toipumisen mahdollisuus. Peli-addikti ei koskaan ole yksin – myös hänellä on läheisiä, joita valinnat koskettavat. Esitys herättää kysymyksiä, jotka ovat tänään ajankohtaisia. Se peräänkuuluttaa yksilöllistä ja kollektiivista vastuullisuutta pelien maailmasta, jossa on myös paljon mahdollisuuksia hyvään. Yksi esityksen arvo onkin sen ennaltaehkäisevässä luonteessa.

Esitys on suunnattu yli 10-vuotiaille. Esityksessä hyödynnetään laajaa osaamistamme ääni- ja valo-suunnittelusta sekä 3D-animaatio-tekniikasta. Lavalla yhdistyvät fyysinen ja mielikuvien maailma.

Keitä me olemme?
Esa Orre, elokuvantekijä, säveltäjä ja graafikko. Esa on ison mediatalon perustaja ja johtaja. Tänä päivänä hän on keskittynyt omaan taiteelliseen toimintaan.
Aapo Repo, nukketeatteritaiteilijha ja näyttelijä. Aapo sai lastenkulttuurin valtion taidepalkinnon 2018 ja hän on erikoistunut marionettien ja bunraku-nukkien rakentamiseen.